Fons Vermaas Natuurgeneeskunde

Druppels
van Fons

Schüssler celzouten

Waarom zijn minerale celzouten nodig?

Iedereen kent wel de namen van mineralen zoals calcium, magnesium, natrium en fosfor. Die komen van nature in ons lichaam voor. De fijn verwreven minerale celzouten van Dr. Schüssler zijn in staat in en om de menselijke lichaamscellen te werken. Ze zijn vereist voor de opbouw van het lichaam en voor de stofwisseling. Bij grote fysieke of mentale inspanning en chronische ziekte worden veel van deze mineralen verbruikt. Celzouten worden in de vorm van kleine tabletjes onder de tong gelegd en smelten als het ware. Via de slijmvliezen worden ze in het lichaam opgenomen.

 

De celzouten kunnen worden ingezet bij stress, gevoel van uitputting, hoge bloeddruk, zuur-base balans, spierpijnen, blaasproblemen, koude en hitte gevoel, veel zweten, droge huid, krampen, pijnen, verandering van eetpatroon, slechte adem, gewrichtsklachten enzovoort. Bovendien worden met de celzouten herinneringen uit de cellen verwijderd. Dat zorgt voor een vrij gevoel in het lichaam. We kunnen ons leven opnieuw vormen zonder de ballast van het verleden of ongeuite emoties.

 

De diagnose van de celzouten kan het beste plaatsvinden in een gesprek, waarin jij kunt verwoorden hoe je lichaam aanvoelt en wat nodig is om je weer in balans te brengen. Op deze manier ontstaat duidelijkheid met betrekking tot jouw genezings- en veranderingsproces. Eventuele testen zijn dan niet meer nodig. Als therapeut werk ik in combinatie met de bloesemtherapie van Dietmar Krämer, waarbij de Chinese leer mijn leidraad is. Tevens geef ik consulten waarin ik alleen met de celzouten werk. Ik heb scholing gevolgd bij het Instituut voor Celzouttherapie. Meer informatie hierover is te vinden op www.celzouten.nl.