Fons Vermaas Natuurgeneeskunde

Druppels
van Fons

Over natuurgeneeskunde

De natuurgeneeskunde gebruikt de kracht van de natuur om mensen met uiteenlopende gezondheidsproblemen te behandelen. Voordat je een natuurgeneeskundig therapeut bezoekt, is het goed om te weten wat deze doet en voor je gezondheid kan betekenen.

 

Wat is natuurgeneeskunde?

Onder natuurgeneeskunde verstaan we een verzameling van geneeswijzen die het zelfhelend vermogen van de mens bevordert. De natuurtherapeut kijkt nooit alleen naar de symptomen, maar probeert de oorzaak van je klachten op te sporen en die aan te pakken. Hoe is de klacht ontstaan? Onder welke omstandigheden zijn de problemen zo groot geworden? Wat wil je veranderen in je manier van leven? Als je niet alleen rationeel begrijpt waarom je een bepaalde klacht hebt, maar het gevoelsmatig ervaart, ben je heel ver op weg in je genezing.

 

Wanneer ga je naar een natuurgeneeskundig therapeut?

Een natuurgeneeskundig therapeut gebruikt de natuur en het zelfhelend vermogen van mensen voor het behoud en herstel van je gezondheid. Bij veel lichamelijke en psychische klachten kan een natuurgeneeskundig therapeut je helpen. Een depressie, angsten, pijn, vermoeidheid of het moedeloze gevoel dat je niet ten volle kunt leven. Een natuurtherapeut neemt de tijd voor je, bekijkt je klachten in een groter verband en werkt samen met jou aan je gezondheid. Ook als je last hebt van fysieke klachten zoals chronische rugklachten of hoofdpijn, kan natuurtherapie veel voor je betekenen. Natuurgeneeskundige therapie vervangt geen bezoek aan een arts of ander medisch handelen.

 

Welke natuurgeneeskundig therapeut past bij jou?

Bij de keuze voor een natuurgeneeskundige kies je vaak iemand in je regio en let je er uiteraard op dat hij of zij gecertificeerd is. Daarnaast is het belangrijk dat je een goede klik hebt met de therapeut.

 

Meer informatie

Indien mijn profiel en visie je aanspreken, maak ik graag eens vrijblijvend kennis. Je kunt me bereiken via telefoonnummer 010-4503574, per e-mail of vul het contactformulier in.